Problemen leerlingenvervoer opgelost door hoge vergoedingen aan te bieden

De onrustige situatie rondom het leerlingenvervoer in de omliggende gemeenten van de stad Utrecht heeft Utrecht geen windeieren gelegd. De gemeenteraad laat weten dat ze er zelfs veel last van hebben gehad. Dat meldt RTV Utrecht.

Scholen hadden veel last van de problemen, maar ook de chauffeurs hadden er moeite mee. Gemeenten in het zuidoosten van Utrecht kregen van onderaannemers hoge vergoedingen aangeboden.

Geen vervoer voor leerlingen speciaal onderwijs 

Er was bij de inkoop van een nieuwe vervoerder in de regio Zeist, De Bilt en Bunnik een fout gemaakt. Tijdens de eerste maanden van het nieuwe schooljaar was er voor vijfhonderd leerlingen die naar het speciaal onderwijs gaan geen vervoer.

Opstart leerlingenvervoer verliep beter dan in 2023

Vervoerder Willemsen de Koning is het uiteindelijk wel gelukt op om alle routes in de gemeente Utrecht een chauffeur te zetten. De opstart van het leerlingenvervoer in Utrecht verliep wel veel beter dan in 2023, zo zegt de gemeente. Klachten konden over het algemeen meteen opgelost worden en zo’n 83 procent van de chauffeurs rijdt op tijd. Dat is een flinke verbetering, want eerst ging het nog om 11 procent van de ritten die op tijd waren.

Gegevenswijzigingen 

Aan het begin van het schooljaar bleek dat er 67 gegevenswijzigingen niet goed waren doorgekomen en ingevoerd. Door met de vervoerder samen te werken is dat probleem snel opgelost, zo zegt de gemeente Utrecht.

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk