Logo_hanzehogeschool_logo

De Hanzehogeschool Groningen begint een talentenprogramma voor scholieren uit het voortgezet onderwijs. Morgen komen meer dan 130 getalenteerde leerlingen van acht regionale scholengemeenschappen naar de Hanzehogeschool voor een introductiedag van het pre-honours traject.

De middelbare scholen hebben de leerlingen zelf geselecteerd uit havo-4 en vwo-5. De Hanzehogeschool heeft samen met de scholen vier themaprogramma's ontwikkeld die aansluiten bij de profielen uit het voortgezet onderwijs. De programma's moeten de leerlingen uitdagen en hun talent verder ontwikkelen.

Na de introductie volgen nog vijf bijeenkomsten waarin de leerlingen aan de slag kunnen met vraagstukken. Leerlingen met een Natuur & Techniek profiel gaan aan het werk om een energieneutrale 'Groene stad' te creëren. In het programma Ondernemen zullen leerlingen veel tijd doorbrengen bij Cube050, de stichting die kennisintensief ondernemerschap in Groningen stimuleert.

De ervaringen die de leerlingen opdoen in het talenttraject kunnen zij gebruiken bij de keuze van het profielwerkstuk. Hanze Honours studenten zullen de leerlingen daarbij begeleiden.

©Nationale Onderwijs