Normal_close-up-portrait-of-man-going-through-check-list-2024-03-27-00-53-27-utc

Het zuiden van Nederland is inmiddels alweer begonnen met school, maar voor het midden en noorden van Nederland is het nog even feest! Na al een paar heerlijke weken vakantie kun je nog even genieten van de vrijheid voordat het schooljaar weer van start gaat. Maar hoe kun je nou optimaal genieten van die laatste week schoolvakantie? Lees dit artikel, dan heb je gelijk weer een paar leuke ideeën. 

Ga op pad in eigen land

Wellicht ben je al lekker op vakantie geweest in het buitenland. Een weekje Rhodos of een weekje Spanje is natuurlijk altijd lekker. Toch kun je ook in Nederland je erg goed vermaken. De laatste week schoolvakantie is ideaal voor een weekendje weg in eigen land. Bezoek bijvoorbeeld eens een van de prachtige waddeneilanden. Hier vind je mooie natuur en leuke recreatieve activiteiten. Daarnaast kun je ook heerlijk gaan zwemmen in de Noordzee! Een waddeneiland is ook perfect voor een weekendje weg met vrienden. Er zijn genoeg campings of huisjes om te huren. Overtuig jouw ouders eens van een last minute weekendje weg met de camper, door deze gratis parkeerplekjes. Iets minder van de natuur? Ga dan eens op stedentripje. Een nieuwe stad ontdekken is altijd leuk en is ook nog eens perfect voor een weekendje weg. In een stad is enorm veel te doen. Van verschillende musea tot leuke rondtochten. Daarna kun je genieten van een hapje en een drankje bij een van de vele horeca gelegenheden.

Buitenavontuur

De laatste week van schoolvakantie is vaak een week met mooi en aangenaam weer, perfect voor een buitenactiviteit. Overweeg eens om een heerlijke wandeling te maken door een natuurgebied bij jou in de buurt. Hier kun je genieten van de rust en prachtige landschappen. Combineer een wandeling eventueel met een heerlijke picknick met lekkernijen en drankjes. Ben je niet zo van wandelen? Dan kun je altijd nog gaan fietsen, dan kun je ook vaak wat verder weg! Buiten bezig zijn is een goede manier om nog even helemaal tot rust te komen voor het nieuwe schooljaar. Begin natuurlijk wel op tijd met voorbereiden en vergeet vooral deze spullen niet voor aankomend schooljaar.

Bekijk een film in de bioscoop

Een leuke en simpele activiteiten om nog te doen in de laatste week van de schoolvakantie, is een film kijken in de bioscoop. Er draaien momenteel veel leuke films zoals Inside Out 2, Despicable Me 4, It Ends with Us en The Crow. De verschillende soorten films zorgen er voor dat er altijd wel een leuke tussen zit voor jou. Ook leuk om eens te proberen: openluchtbioscopen. Een film duurt meestal anderhalf tot twee uur en is daarom perfect te combineren met een hapje eten of een drankje. Leuk om met familie en/of vrienden te doen. 

Ga goed voorbereid van start

De laatste week van de schoolvakantie is ook het perfecte moment om te controleren of je alles in huis hebt om komend schooljaar tot een succes te maken. Denk hierbij aan het kaften van je boeken, zodat je een boete op je studiemateriaal voorkomt. Controleer ook altijd even of je alle boeken wel ontvangen hebt. Wil je zeker weten dat je alles gekocht hebt voor het nieuwe schooljaar? Lees dan ons artikel over alle hulpmiddelen die je nodig hebt op de middelbare school. Bekijk ook onze checklist, zodat je zeker weet dat je niets bent vergeten. Doe je dit jaar examen? Spannend! De Nationale Onderwijsgids heeft ook daarvoor een checklist!

Nog een laatste week schoolvakantie

Ben jij helemaal klaar voor de start van het nieuwe schooljaar? Top! Geniet vooral nog even van je vrije tijd en kom nog even tot rust. We snappen dat je wellicht nog niet zo veel zin hebt in de start van het nieuwe schooljaar, maar voordat je het weet heb je alweer vakantie! Tijd over? Schrijf dan alvast je aankomende vakanties in je agenda ;)