Logo_tedxamsterdam

Op 20 april 2016 vindt in Theater Amsterdam de vierde editie plaats van TEDxEducation. Het enige TEDx event in Nederland dat zich volledig richt op leren en ontwikkelen van ieder mens in elke fase van zijn leven. Met het thema ‘Born to learn’ brengt TEDxAmsterdamED inspirerende sprekers op het podium, die benadrukken dat het de hoogste tijd is om het begrip ‘leren’ te herdefiniëren. Dat meldt TEDx.

Alles is in beweging. Oude conventies, zekerheden en overtuigingen maken plaats voor een wereld in transitie, waarbij niemand weet wat ons te wachten staat. Bestaat het onderwijs nog over 10 jaar? Gaan onze kinderen dan nog naar school? En zo ja, wat leren ze dan? Er komt meer tijd om je te ontwikkelen. Ook na je 67ste, want dan ga je echt nog niet met pensioen. De generatie van nu wordt 100. Leren doe je dus je leven lang.

De gevestigde orde, - grote bedrijven, overheid, zorg en onderwijs -, is genoodzaakt te veranderen om aan te sluiten bij de nieuwe ontwikkelingen, waarbij leren niet langer alleen binnen de vier muren van een school plaatsvindt. Welke rol heeft de leraar in deze veranderende wereld? Hoe blijven bedrijven aantrekkelijk voor jonge nieuwe ondernemende slashies (meerdere jobs tegelijk), die via hun eigen start ups de toekomst vormgeven? Daarbij is persoonlijke ontwikkeling anno 2016 belangrijker dan ooit.

Tijdens het event op 20 april aanstaande komen alle aspecten voor een ‘life long learning’aan bod. Nieuw dit jaar is het interactieve programma waarbij het publiek wordt meegenomen op reis om ze te laten zien hoe leren anders kan zijn, zowel qua inhoud, vorm, tijd als plaats. Vanaf maart 2016 is het mogelijk om tickets te kopen via de website www.tedxamsterdamed.nl (75,00 euro). Daarnaast is er gratis livestream en de mogelijkheid een eigen side-event te organiseren.

© Nationale Onderwijsgids