Op dinsdag 29 oktober organiseert Drone Class de Onderwijsconferentie Drones 2019. Het Nationaal Militair Museum in Soest vormt het spectaculaire decor van dit landelijke event, waar scholen uit alle onderwijssectoren, drone experts en bedrijven bijeenkomen. Dit meldt Drone Class.
Drones worden steeds populairder op scholen. Docenten zetten deze onder andere in om leerlingen enthousiast te maken voor techniek. Drones worden gebouwd, geprogrammeerd en er worden zelfs wedstrijden mee gehouden. Uitgevers haken op deze ontwikkeling in door onderwijsprogramma’s met drones te aan te bieden. In het middelbaar beroepsonderwijs bestaan er keuzedelen rondom drones en momenteel worden de mogelijkheden voor een opleiding tot ‘drone specialist’ verkend, die jonge zelfstandig vliegende ondernemers aflevert op de Europese arbeidsmarkt. Het beroepsmatig gebruik van drones is voor scholen echter nog een aandachtspunt. Niet overal zijn alle wettelijke regels en verplichtingen voor het vliegen bekend of al helemaal doorgevoerd.
Programma Onderwijsconferentie Drones 2019
Veranderende regelgeving, nieuwe technologische ontwikkelingen en good practices uit het onderwijs worden tijdens de conferentie gedeeld. Onder andere drone expert Wiebe de Jager van Dronewatch en een internationaal bedrijf verzorgen keynotes. Oud-Nederlands kampioen drone racen en drone piloot Sander Welgraven (21) verzorgt een workshop over de opleiding ROC-light die scholen voorbereid op beroepsmatig gebruik van drones. Drone deskundige Bart van Maarle (Speeddrones.nl) geeft alle ins en outs over het bouwen van drones. Onderwijsspecialist Anne Topma (Techni Science) presenteert een programma voor vmbo scholen, waarin drones centraal staan.
De volledige line up van workshops is te vinden op de conferentie site, waar de ticketverkoop inmiddels is gestart. Onderwijsconferentie Drones 2019 richt zich op zowel op leraren als op ontwikkelaars en management van scholen uit po, vo, mbo en hbo.
Meer informatie op www.onderwijsconferentiedrones.nl.
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids