Normal_podcast_cover_spreekbeurt__6_

Volgende week maandag is het weer tijd voor een nieuwe aflevering van "Spreekbeurt"! Deze keer richten we ons op de toenemende druk binnen de kinderopvangsector. Luister aanstaande maandag mee terwijl we in gesprek gaan met Willeke Klompmaker van Kidsfirst, een ervaren expert op het gebied van kinderopvang en ontwikkeling. We verkennen samen een aantal prangende kwesties die de sector beïnvloeden.

Dit bespreken we in onze nieuwe aflevering

Personeelstekorten: Ontdek hoe het nijpende tekort aan gekwalificeerd personeel de kwaliteit en beschikbaarheid van kinderopvang beïnvloedt.

Administratieve taken: We bespreken de groeiende last van bureaucratie en hoe deze de tijd en aandacht wegneemt van het directe werk met kinderen.

Druk van GGD-inspecties: Luister naar onze discussie over de impact van regelmatige inspecties op het dagelijks functioneren van kinderopvanginstellingen.

Vaccinatieverplichtingen: We gaan dieper in op de complexiteit rondom vaccinatieverplichtingen en de impact hiervan op personeel en ouders.

Over onze gast

Willeke Klompmaker is al jaren een drijvende kracht binnen Kidsfirst, waar zij zich inzet voor het welzijn en de ontwikkeling van kinderen. Met haar uitgebreide ervaring in de sector brengt Willeke een diepgaand inzicht in zowel de uitdagingen als de successen van de kinderopvang. Haar expertise en passie voor kinderwelzijn maken haar de perfecte spreker om de complexe dynamiek van de kinderopvang te ontrafelen.

Mis deze inzichtelijke aflevering niet en krijg een helder beeld van de uitdagingen en mogelijkheden binnen de kinderopvang. Abonneer je alvast op onze podcast zodat jij als eerste de aflevering kunt luisteren.