Logo_bilalschool

Het groen rond het toekomstige gebouw van de Bilalschool wordt komend voorjaar vernieuwd. Dit gebeurt in de Fahrenheitstraat, Stevinstraat en Woestijgerweg. Om ruimte te maken voor nieuw groen heeft de gemeente een kapvergunning aangevraagd voor 36 bomen die nu rond het gebouw staan. Dat meldt de gemeente Amersfoort.

In het schoolgebouw aan de Stevinstraat 2, op de hoek van de drie straten, opent in de loop van 2017 de Bilalschool haar deuren. Het schoolgebouw wordt op dit moment verbouwd voor de nieuwe huisvesting van de Bilalschool. Vóór de Bilalschool verhuist, richt de gemeente de Fahrenheitstraat opnieuw in. Er komt een gescheiden rioolstelsel en de gemeente maakt parkeervakken die haaks op de stoep staan. Het trottoir wordt verschoven in de richting van de huidige groenstrook. Dit gaat ten koste van elf bomen. De vernieuwde groenstrook komt dichter bij de school te liggen en behoudt dezelfde afmetingen als nu.

De gemeente wil de verwilderde groenstrook rond de school, aan alle vier de kanten, opknappen met nieuw groen. Volgens het nieuwe plan komen er meidoorns, eiken en heesters. Drie berken voor de ingang aan de Stevinstraat blijven staan. De andere bomen worden in januari 2017 gekapt. 

De kapvergunning is verleend op 14 september en de bekendmaking is te vinden in Stadsberichten. Er kan gedurende zes weken bezwaar worden gemaakt. De gemeente licht het plan toe op dinsdagavond 4 oktober tussen 18.30 en 19.30 uur in de Martuskerk, Copernicusstraat 18. Het beplantingsplan is hier te bekijken: https://www.amersfoort.nl/nieuws/nieuw-groen-rond-de-toekomstige-plaats-bilalschool.htm

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids