Basisschool Waddinxveen krijgt er vier nieuwe lokalen bij

De Kardinaal Alfrinkschool (KAS) voor katholiek en interconfessioneel onderwijs in Waddinxveen krijgt er vier extra lokalen bij. Deze lokalen worden boven op het gebouw gebouwd. Dat meldt het AD.

 Regionale scholenkoepel De Groeiling en de gemeente hebben deze oplossing bedacht. Zij hopen dat dit met ingang van schooljaar 2025/2026 kan bijdragen aan de groei van het aantal basisschoolleerlingen.

Renovatie 

De Kardinaal Alfrinkschool is in 2022 nog gerenoveerd en uitgebreid. Lokalen van de voormalige christelijke Koningin Beatrixschool (tegenwoordig TOV) werden aan het gebouw toegevoegd.

Steeds meer scholieren 

Omdat er steeds meer scholieren bijkomen wordt er voor de christelijke basisschool TOV een nieuwe school gebouwd. Op die manier kan de openbare basisschool Dick Bruna groeien in het bestaande schoolgebouw.

Acht nieuwe lokalen 

De openbare Theo Thijsschool wordt aan de achterkant uitgebreid met acht nieuwe lokalen. Als de zomervakantie voorbij is opent de regionale scholenkoepel Stichting Klasse een nieuwe openbare basisschool. Deze ‘De Gouwe’ komt in het oude gedeelte van het Coenecoop College.

Digitaal centraal aanmeldpunt 

Welke kinderen nu niet op een van de tien bassischolen in de gemeente Waddinxveen terechtkunnen opent er tijdens schooljaar 2025/2026 een digitaal centraal aanmeldpunt. Ouders kunnen daar de basisscholen van hun eerste, tweede en derde voorkeur opgeven en hun kinderen aanmelden. 

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk