Basisschool Tilburg decor van vechtpartij tussen moeders en een vader

Voor een basisschool aan de Schaepmanstraat in Tilburg hebben ouders voor flink wat ellende gezorgd. Op de stoep van de basisschool mishandelde het stel twee andere vrouwen. Deze vechtpartijen waren al in 2021 en 2022, maar de spanning bij de basisschool is nog steeds hoog te noemen. Dat meldt Omroep Brabant. 

De ene vrouw beschuldigde tijdens de rechtszaak de andere vrouw dat zij begonnen was met de vechtpartij. Twee andere vrouwen beschuldigen weer de vrouw van het stel dat ze met haar man hen heeft bedreigd en mishandeld. Ook zou iemand in de school met de dood zijn bedreigd door de man.

Getuige van de vechtpartij 

Kinderen, maar ook ouders van de school, waren getuige van de vechtpartij waarbij de twee vrouwen over de straat rolden. De politierechter moet nu beoordelen wie er nou eigenlijk schuldig is. Op Dumpert is een filmpje van de vechtpartij te vinden.

Voor de school 

Voor de school zouden de vrouwen elkaar hebben ontmoet. Volgens de veertig jarige vrouw zou zij zijn geslagen door de andere vrouw. Dat is ook op het filmpje te zien. De ene vrouw zou de dag ervoor bijna het kind van de andere vrouw hebben aangereden. Dat zou de aanleiding zijn geweest om haar te slaan.

Beide vrouwen zijn verdachte als het gaat om het starten van de vechtpartij, maar de officier van justitie wees de 40-jarige vrouw aan als dader. Zij krijgt een werkstraf van 40 uur. De andere vrouw van 45 gaat vrijuit, volgens de officier van justitie is zij alleen maar een slachtoffer.

Tweede vechtpartij en doodsbedreiging 

Wat ook meespeelt is dat de 40-jarige vrouw in november 2021 ook al eens betrokken was bij een vechtpartij voor diezelfde basisschool aan de Schaepmanstraat. Ook dit was samen met haar man. Bij een andere gebeurtenis in de school zou de man een andere ouder bedreigd hebben met de dood en daarbij op een glazen deur hebben geslagen.

Rust keert langzaam terug 

Dat de ruzies voor de basisschool worden uitgevochten vindt de rechter niet nodig. De school, de politie en de gemeente Tilburg doen er alles aan om het veilige gevoel rondom het schoolplein weer terug te krijgen. De kinderen van de vrouw zitten niet meer op de school en de rust is teruggekomen.

Man is vrijggesproken 

De man van het stel wordt overigens wel vrijgesproken van doodsbedreigingen richting een persoon in de school. Er waren geen getuigen die een verklaringen durfden af te leggen.

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk