1.500 basisschoolleerlingen genieten van musical FROZEN

Op woensdag 13 november, in de Week van Gelijke Kansen, zal het AFAS Circustheater in Scheveningen tot de allerlaatste stoel gevuld zijn met kinderen uit groepen 5 en 6 van scholen uit heel Nederland. Voor deze 1.500 kinderen, afkomstig uit gezinnen met beperkte middelen, is een bezoek aan een musical absoluut niet vanzelfsprekend en een dag om nooit te vergeten. Dat meldt het Jeugdeducatiefonds. 

Het theater zal zinderen van energie en enthousiasme als de kinderen zich verliezen in de bevroren wereld van Disney FROZEN. Dit is niet alleen een uitje, maar een unieke kans voor kinderen om thema’s als verbondenheid, liefde en het ontdekken van hun eigen superkrachten te ervaren. Onderwerpen die aansluiten bij de uitdagingen waarmee de kinderen dagelijks worden geconfronteerd.

Musicalbezoek 

ABN AMRO Foundation financiert en organiseert het bezoek aan deze musical en werkt daarbij samen met Stage Entertainment Nederland, het Jeugdeducatiefonds, Stichting Méér Muziek in de Klas en het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Alleen samen kun je het verschil maken in kansengelijkheid. Voor het musicalbezoek hebben de kinderen een speciaal FROZEN lesprogramma gevolgd, waarmee muziekdocenten en ABN AMRO medewerkers de kinderen op school voorbereiden op de magie van de show.

Sander Bestevaar, directeur van ABN AMRO Foundation: “Bij ABN AMRO geloven we in gelijke kansen en gunnen we ieder kind de kans om te ontdekken wat hun superkracht is. Net zoals Elsa leert haar superkrachten te omarmen en Anna haar doorzettingsvermogen gebruikt. Dit soort ervaringen laten kinderen groeien.”

Ontspannen en ontwikkelen 

Hans Spekman, directeur Jeugdeducatiefonds: “Ruim 1 miljoen kinderen in Nederland gaan nooit naar een theater. Terwijl uit onderzoek blijkt dat kinderen met meer mogelijkheden om zich te ontspannen en zich te ontwikkelen het beter doen op school en later vaak beter betaalde banen krijgen. Ook daarom verheug ik me op al die blije gezichten van kinderen die thuis soms letterlijk in de kou zitten.”

Door: Nationale Onderwijsgids
Beeld: Johan Perrson