Dagboek van Anne Frank

Het Joods Historisch Museum (JHM) brengt een lesprogramma voor bij de theatervoorstelling ANNE uit. Door middel van het lesmateriaal wordt het verhaal van Anne Frank in een bredere context geplaatst. Er zijn twee verschillende lespakketten beschikbaar. De lessen zijn bedoeld voor leerlingen uit het voortgezet onderwijs en uit groep 7 en 8 van de basisschool. Dit meldt Theaterparadijs.info. 

Kees Abrahams, producent ANNE: "Het lesmateriaal geeft verdieping op de thema's die in de theatervoorstelling ANNE aan bod komen. We hopen dan ook meer scholen te interesseren om met hun leerlingen naar onze voorstelling te komen." Aan de hand van de leermiddelen wordt dieper ingegaan op thema's die in de voorstelling aan bod komen, zoals Anne's dromen, wat het jodendom voor haar betekende en de Jodenvervolging in het algemeen. De lespakketten bestaan uit twee voorbereidende lessen, een afsluitende les en een docentenhandleiding. 
 
Naast het lespakket biedt het JHM nog drie andere arrangementen: 
  1. Leerlingen uit groep 7 en 8 van het basisonderwijs bezoeken met de hele klas de Hollandsche Schouwburg (gebouwd als theater, tijdens de Tweede Wereldoorlog een deportatieplaats voor joden en nu een gedenkplaats) en het JHM Kindermuseum.
  2. Leerlingen van het voortgezet onderwijs bezoeken met de hele klas de Hollandsche Schouwburg en daarnaast ontdekken ze met de iPad tour Esnoga Quest de kolossale Portugese synagoge. 
  3. Een inleiding van circa 45 minuten voorafgaand aan de theatervoorstelling ANNE. De inleiding wordt verzorgd door een educatief medewerker van het JHM en gaat onder andere over de aanloop van Anne’s onderduik, de herinnering aan de andere vervolgden en het joodse leven nu. 
De lesprogramma's zijn bedoeld voor scholieren vanaf groep 7 tot en met het voortgezet onderwijs. Het lesprogramma duurt drie lesuren. Het lespakket kost niets, kosten voor de extra mogelijkheden zijn op aanvraag. Voor meer informatie klik hier.
 
© Nationale Onderwijsgids