Normal_college__studenten__studeren__collegezaal__studie

Vanaf 14 augustus 2017 begint voor het vijfde achtereenvolgende jaar het Pre Academic Programme van de Erasmus Universiteit. Aankomende eerstejaars studenten kunnen zich in vier dagen voorbereiden op het begin van hun studie.  Tijdens deze jubileumeditie doen voor het eerst ook studenten van het Erasmus University College en Gezondheidswetenschappen mee. Dit meldt Erasmus Universiteit.

Het Pre Academic Programme is in het leven geroepen om studenten warmgedraaid en met een voorsprong – aan hun studie te laten beginnen. De overstap van de middelbare school naar de universiteit is voor veel aankomende studenten niet gemakkelijk. Zo telt de Erasmus Universiteit bijvoorbeeld relatief veel zogenoemde eerstegeneratiestudenten: de eersten uit de familie die een academische opleiding volgen. 
 
Onder het motto ‘Master your future’ leren eerstejaarsstudenten tijdens het intensieve vierdaagse programma hoe ze de kans op studiesucces kunnen vergroten. Het gaat om optimaal presteren, de regie in eigen handen nemen en effectief leren studeren. Daarnaast maken de studenten kennis met de academische cultuur en met elkaar. Het Pre Academic Programme bevat colleges, workshops en opdrachten, zoals het schrijven van hun afstudeerspeech in 2020. Rector magnificus prof.dr. Huibert Pols reikt de diploma’s uit op donderdag 17 augustus. 
 
Aan de unieke training doen dit jaar circa 250 studenten mee. Nieuw dit jaar zijn Nederlandstalige studenten van het Erasmus University College (EUC) en studenten van de opleiding Gezondheidswetenschappen. Studenten Geneeskunde, Rechtsgeleerdheid, Fiscaal Recht, Criminologie of uit het Mr.drs-programma konden al langer meedoen.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids