NPO Campus Radio staat dag lang in het teken van Viral Top 77

Op vrijdag 27 september hoort de luisteraar van NPO Campus Radio de Viral Top 77; een lijst met 77 platen die dankzij social media populair werden. De lijst wordt tussen 13.00 en 18.00 uur in duo’s gepresenteerd door talenten die op NPO Campus Radio programma’s maken. NPO Campus is de talentenzender van de NPO; hier krijgt potentieel audiotalent de kans om live vlieguren te maken. Dat meldt de NPO.

NPO Campus zendermanager Menno de Boer: “We dagen de Campus talenten uit om als team met eigen concepten te komen. Zo is de Viral Top 77 ontstaan. Social media veranderden de muziekindustrie. Nog niet gereleaste tracks werden een hit voordat ze via promotors beschikbaar kwamen, nieuwe artiesten lieten zich ontdekken, oudere muziek beleefde een revival. Denk hierbij aan bijvoorbeeld ‘Another Love’ van Tom Odell; De plaat was tien jaar oud toen die in veel TikTok-video’s werd gebruikt na de Russische inval in Oekraïne. Een nieuwe generatie ontdekte deze song en juist deze generatie maakt radio op NPO Campus.”

Invloed van social media op populaire muziek 

In september bestaat TikTok 7 jaar en dat geeft NPO Campus Radio reden om de invloed van social media op populaire muziek met de Viral Top 77 te vieren. De lijst wordt samengesteld door de DJ’s en luisteraars van NPO Campus Radio. Vanaf maandag 16 september stemmen luisteraars voor hun favoriete viral track via deze website.

Dit zijn de duo’s die op vrijdag 27 september presenteren:

13-14 uur Anneli Verhees (BNNVARA) + Tygo Gauw-Rozeboom (NTR)
14-15 uur Joerie Zijderveld (KRO-NCRV) + Larissa Postma (NTR)
15-16 uur Jelle Hofenk (NTR) + Wiesje Hillen (NTR)
16-17 uur Jeremy de Kamper (NTR) + Sanna van der Hoeven (NTR)
17-18 uur Bas van Schaik (PowNed) + Jasper Schrijvers (NTR)

Door: Nationale Onderwijsgids