Klassen overvol en dat zorgt voor meer taallessen voor Oekraïners in Hoogeveen

Taallessen voor Oekraïners in Hoogeveen zijn erg populair. De klassen zitten allemaal vol en daardoor kan niet iedereen een taalles volgen. Daarom komt er een extra taalklas die wordt gegeven bij het Alfa-College. Dat meldt RTV Drenthe.

De school heeft de afspraak met de gemeente Hoogeveen gemaakt. De kosten worden betaald met geld van het Rijk.

Vrijwilligers 

De Nederlandse taallessen worden gegeven door vrijwilligers. Een aantal Oekraïners heeft al taallessen gevolg, maar wil graag een extra stap zetten. Ze willen graag dat de Nederlandse taallessen op meerdere momenten gegeven worden, zoals bijvoorbeeld in het weekend.

Alfa-College Hoogeveen 

Daarom komt er een extra klas bij het Alfa-College in Hoogeveen. Zestien mensen kunnen daar taallessen volgen. Leerlingen stromen zo beter en sneller door. Zeker als ze al een gestart zijn met het taalonderwijs, maar nog net wat extra lessen willen volgen, zo schrijft de gemeente Hoogeveen.

Het Alfa-College vond het een goed idee en zei dan ook volmondig ja. Ook al hebben zij ook volle klassen en maar weinig leraren beschikbaar. Een extra taalklas is overigens op verzoek van de gemeenteraad. Taallessen voor Oekraïners zouden namelijk veel professioneler kunnen.

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk