Werkconferentie 'Herstelgericht werken in het onderwijs'

AMERSFOORT - Hogeschool Utrecht organiseert donderdag samen met de afdeling Onderwijs van de werkgroep Restorative Justice Nederland een werkconferentie in Amersfoort. Thema van deze conferentie is 'Herstelgericht werken in het onderwijs'. Daarover bericht de website van de Hogeschool Utrecht.

De werkconferentie wordt gehouden in het kader van 'Werken en Leren in de Wijk', een speerpunt van de Hogeschool Utrecht. Tijdens de conferentie zal worden gesproken over de school als gemeenschap, de rol van de school in de wijk en de samenwerking tussen professionals in het onderwijs en het sociaal werk vanuit 'herstelgericht werken’.

Deelnemers kunnen in verschillende workshops kennismaken met verschillende werkwijzen bij herstelrecht en herstelgericht werken. Daarin wordt de relatie gelegd met burgerschap, sociale competenties, een veilig pedagogisch klimaat en pesten.

De conferentie vindt van 13.00 tot 17.00 uur plaats in de De Nieuwe Poort 21 in Amersfoort, op de locatie van de Hogeschool Utrecht. Vooraf aanmelden is vereist.

Surf voor meer informatie naar HU.nl.

© Nationale Onderwijsgids / Richard Heeres