Basisschool in Apeldoorn heeft er een bijzondere collega bij

Basisschool De Vorm in Apeldoorn heeft een bijzondere nieuwe medewerker in dienst. Eerst was hij nog een snuffelstagiair, maar inmiddels mag therapiehond Hunter zichzelf een vaste waarde binnen het team noemen. Iedere maandagochtend staat hij voor de leerlingen klaar. Want sommige leerlingen willen alleen maar aan Hunter vertellen wat er in hun hoofd omgaat. Dat meldt de Stentor.

Docenten en leerlingen van de basisschool voor speciaal onderwijs kennen Hunter inmiddels al een hele tijd. Hunter liep van februari tot aan de zomervakantie stage. Boze leerlingen maakte hij toen rustig en verlegen leerlingen werden bij Hunter een stuk losser. De school vond dit zo prettig dat Hunter nu bij de school hoort.

Stageperiode 

In zijn stageperiode is er gekeken of de leerlingen ook daadwerkelijk iets aan Hunter hadden, maar ook of de hond het zelf allemaal wel aankon. Dat ging goed, dus iedere maandag is Hunter op de school te vinden.

Speelmaatje, maar ook vertrouwenspersoon 

Voor de leerlingen is Hunter een speelmaatje, maar ook een vertrouwenspersoon. Want soms willen leerlingen alleen aan Hunter vertellen wat er is. Tot aan de herfstvakantie is Hunter sowieso op de school te vinden. Een aantal leerlingen komt op een bepaald tijdstip langs voor een afspraak.

Voor de zomervakantie kreeg Hunter alleen een-op-een kinderen op bezoek. Maar nu is Hunter standaard op maandagochtend in de gymzaal te vinden. Daarom komen er nu groepjes van maximaal vier kinderen bij de hond. Kinderen krijgen bijvoorbeeld rekenles en als ze de antwoorden goed hebben mogen ze Hunter een snoepje geven of met de bal gooien.

Klik met Hunter 

Leerlingen moeten voordat ze bij Hunter langsgaan eerst plaatsnemen op het gymnastiekbankje. Hunter kan dan zelf kiezen of hij naar de kinderen gaat of niet. De leerlingen staan centraal, maar dan moet er wel een klik zijn met de hond.

Door: Nationale Onderwijsgids /Femke van Arendonk