Den Haag – Tweede kamerleden Boris van der Ham (D66), Lea Bouwmeester (PvdA), Manja Smits (SP), Andre Elissen (PVV), Ton Elias (VVD) en wethouder onderwijs Ingrid van Engelshoven (Den Haag) geven de komende weken gastlessen over politiek op de François Vatelschool te Den Haag (Mariahoeve).

Tijdens de lessen maatschappijleer voor 3 VMBO-leerlingen vertellen ze over hun leven als Kamerlid of gemeenteraadslid en hun passie voor de politiek. De laatste weken hebben de leerlingen wat meer over de politiek geleerd.

Het wordt nu tijd dat ze dat ze een politicus in levende lijve ontmoeten. Het is ook reuze interessant dat er een vertegenwoordiger komt van de PVV, veel leerlingen hebben een mening over Wilders, meent organiserend docent maatschappijleer Jasper Diekema.

Vorig jaar hebben ook een aantal politici gastlessen gegeven op de François Vatelschool.

Je merkt dat die politici een positieve invloed hebben op leerlingen als het gaat om interesse in politiek. Politiek komt op die manier tot leven, vindt Diekema.

Enkele leerlingen weten wie Wilders of Rutte zijn of zijn zelfs fan van een van hen. Sommigen weten overigens niet precies waar de politici voor staan. Ze kennen hen van tv, nuanceert Diekema.