Schooltv-project Film in de klas gaat na vijf succesvolle jaren nog drie jaar door

Het succesvolle project Film in de klas, een samenwerking tussen Schooltv, Netwerk Filmeducatie, het Nederlands Film Festival en de publieke omroep, is met drie jaar verlengd. Vijf jaar geleden startte deze bijzonder samenwerking, die als doel heeft filmeducatie toegankelijk te maken voor zowel het primair als voortgezet onderwijs. Dat meldt de NPO.

De publieke omroep is verantwoordelijk voor het aanleveren van de films en stelt deze kosteloos ter beschikking aan de scholen. Netwerk Filmeducatie voorziet deze van lesmateriaal en Schooltv biedt de films en het lesmateriaal aan via hun platform. Het Nederlands Film Festival is tevens partner en besteedt elke editie uitgebreid aandacht aan het initiatief; dinsdag 24 september vierden ze het vijfjarig bestaan door er uitgebreid bij stil te staan met alle betrokkenen. Film in de klas bereikt in totaal ongeveer 300.000 leerlingen via zo’n 15.000 fysieke en online klaslokalen. Maandelijks worden er nieuwe films met bijbehorende lespakketten gepubliceerd.

Films beschikbaar voor het onderwijs 

Erik Appelman, eindredacteur Schooltv: “Film in de klas op Schooltv.nl is een goede manier om films ook beschikbaar te stellen voor het onderwijs. Daarvoor is veel en enthousiast werk verricht door de verschillende partijen. Die goede samenwerking heeft geleid tot het vrijgeven van hele mooie films. Dat doen we nu vijf jaar en dat is een bijzondere mijlpaal.”

Nederlandse beeldeducatie op school 

Els Kuiper, afdeling aankoop NPO: “Film in de klas is een ultiem voorbeeld van hoe we als publieke omroep een waardevolle bijdrage kunnen leveren aan Nederlandse beeldeducatie op zowel het PO als het VO. We selecteren de beste en meest relevante films en bieden deze gratis aan via Schooltv.nl, waar vrijwel alle klassen in Nederland op aangesloten zijn. We zijn dan ook verheugd dat we Film in de klas ook de komende drie jaar aan kunnen blijven bieden.”

De populairste films in de klas van van de afgelopen jaren zijn Sex ding, Kikkerdril, Mind my mind, Vos en Haas en Dikkertje Dap