ECDL, leverancier van competentiegerichte toetsen, examens en internationaal erkende certificaten in digitale vaardigheden, wordt onderdeel van de Nederlandse Associatie voor Examinering, zo hebben beide partijen bekend gemaakt. Deze samenwerking leidt tot een versteviging van het portfolio van de Associatie en zorgt er tevens voor dat het belang van digitale vaardigheden nog krachtiger uitgedragen wordt zodat iedere professional kan blijven participeren in de digitaliserende samenleving. Dat meldt de Nederlandse Associatie voor Examinering.
De Associatie en ECDL delen dezelfde visie op onafhankelijke examinering en educatie. Door opleiding en examen gescheiden van elkaar te organiseren, wordt de leeropbrengst transparant en is het einddoel – voor zowel kandidaat als opleider – helder. Het resultaat: diagnoses welke onafhankelijk inzicht geven in wat mensen echt weten en kunnen en diploma’s van waarde die mensen zichtbaar verder helpen in hun loopbaan.
Met de inhoudelijke en operationele verbinding wil de Associatie zijn portfolio verstevigen. Natasja Kroon, algemeen directeur Associatie, is trots op de verbinding. “Voor ons brengt ECDL een nuttige uitbreiding van ons portfolio, want in Nederland zijn we minder digitaal vaardig dan we denken, zo blijkt uit onderzoek. We hebben dan weinig ‘digitale angst’, maar dat is niet hetzelfde als kundig om kunnen gaan met je laptop en allerlei digitale toepassingen. Deskundigheid kun je trainen en dankzij de inspanningen van ECDL zijn hier diagnoses en internationaal erkende certificaten voor waar de student en professional aantoonbaar zijn voordeel mee kan doen.”
Nederland is bestuurlijk vertegenwoordigd door Ngi-NGN, de Nederlandse beroepsvereniging van en voor ICT-professionals. Klaas Brongers, voorzitter Ngi-NGN: “In een kenniseconomie zoals de onze is het beschikken over digitale vaardigheden van groot belang om mee te kunnen doen. De digitale transformatie die nu gaande is, versterkt deze noodzaak nog eens. Met het beschikbaar stellen van het ECDL-programma levert Ngi-NGN een bijdrage aan de digivaardigheid van onze samenleving.”
© Nationale Onderwijsgids