Normal_euro-munt1_geld

De gemeente Hilversum biedt een gratis budgetcursus aan. De cursus is bedoeld voor mensen die continu rood staan op hun rekeningen, voor mensen die bepaalde rekeningen hebben liggen waar ze maar niet van af komen en voor mensen die geen spaargeld hebben voor broodnodige aankopen. Dit meldt de gemeente Hilversum.

Het gaat om een cursus van zes bijeenkomsten. Elke bijeenkomst duurt ongeveer 2,5 uur. De gemeente Hilversum biedt de cursus gratis aan. De gemeente roept mensen die het overzicht op hun financiën kwijt zijn op om deel te nemen aan de cursus. Op die manier wil Hilversum voorkomen dat deze mensen in de schulden komen. 

De eerste cursusdag staat gepland op 8 september. De bijeenkomst begint om 13.30 en eindigt om ongeveer 16.00 uur. De andere cursusdagen zijn 15 september, 22 september, 29 september, 6 oktober en 13 oktober. De cursus wordt gegeven in Buurtcentrum De Geus aan de Geuzenweg 84 in Hilversum. Meer informatie over de cursus en over de aanmeldprocedure vindt u op hilversum.nl. 

© Nationale Onderwijsgids