Normal_pesten_gepest

Hogeschool Windesheim organiseert morgenmiddag een minisymposium over sociale veiligheid op school. Thema's al pesten, mediabewustzijn en cyberpesten en radicalisering komen daarbij aan bod. Op het minisymposium staat de rol van de docent hierin centraal. Wat heeft een leraar nodig om voor een sociaal veilig klimaat in de klas te zorgen en hoe kunnen lerarenopleidingen hieraan bijdragen? Dit meldt hogeschool Windesheim.

Met de invoering van de Wet sociale veiligheid op school sinds dit schooljaar zijn scholen verplicht de sociale veiligheid van hun leerlingen te waarborgden. Zo moeten scholen een plan hebben hoe zij met ongepast gedrag, zoals pesten, omgaan en hoe hierop wordt gecontroleerd. Bij onderwijsprofessionals is er daardoor meer behoefte aan verdieping in dit onderwerp. Dit kan helpen om knelpunten in de praktijk uit de weg te ruimen.

Windesheim biedt op het symposium vijf workshops met als thema's seksuele diversiteit, sociale veiligheid op internet, omgaan met extreme idealen, pesten en professionalisering van leerkrachten. De vraag wat sociale veiligheid precies betekent en hoe docenten en lerarenopleiders daaraan kunnen bijdragen staat telkens centraal.

Het minisymposium vindt plaats op 11 november van 12.00 tot 17.00 in de kantine van hogeschool Windesheim in Zwolle. Deelname is gratis. Aanmelden www.windesheim.nl/agenda.

© Nationale Onderwijsgids