WAGENINGEN - Smaakplezier op de BSO laat kinderen op de buitenschoolse opvang spelenderwijs kennismaken met lekker en gezond eten. Dit programma is een initiatief van het Steunpunt Smaaklessen van Wageningen University en het Voedingscentrum.
Smaakplezier op de BSO is een map met honderd activiteiten. Deze zijn verdeeld over zes thema's:
- In actie!
- Pluktuin
- Cre-eet-ief
- Onderzoek en ontdek!
- De Smaakprofessor
- Koken is kikkuh!
Met de honderd doekaarten uit de klapper gaan kinderen zelfstandig aan de slag. Zo leren ze op een speelse manier nieuwe producten kennen, ontdekken ze waar voedingsmiddelen vandaan komen, gaan ze zelf koken en komen ze te weten wat gezond en lekker eten is.
Felix Cohen, directeur van het Voedingscentrum: "Wij willen graag kinderen zo vroeg mogelijk leren wat gezond eten is, en dat gezond en lekker samengaan. Thuis, op scholen en ook op de BSO. Hoe beter ze het weten, hoe groter de kans is dat ze opgroeien tot gezonde volwassenen met een goed gewicht. Met het programma Smaakplezier op de BSO gaan ze op een leuke manier met gezond en lekker eten aan de slag en wordt een goede basis gelegd voor de toekomst."
© Nationale Onderwijsgids / Richard Heeres