Nieuw college van bestuur onderwijsinstelling Yuverta bekendgemaakt

Per 1 september 2024 vormen Cyrille van Bragt en Joost Brouwers samen het college van bestuur van blauw-groene onderwijsinstelling Yuverta. Cyrille van Bragt als nieuwe voorzitter van het college van bestuur, Joost Brouwers als interim lid. Dat meldt Yuverta. 

De afgelopen jaren bouwden zij al samen aan het huidige Yuverta. Cyrille vanuit haar rol als lid van het college, Joost als directeur Bedrijfsvoering. Leo den Hartog, voorzitter raad van toezicht van Yuverta heeft dan ook het volste vertrouwen in deze nieuwe samenstelling van het college van bestuur.

Leo den Hartog: ‘’Met het benoemen van Cyrille als bestuursvoorzitter en Joost als interim lid waarborgen we de continuïteit bij Yuverta en bestendigen we de besturingsfilosofie die is ingezet. Daarnaast is het mooi dat de expertises van Cyrille en Joost complementair zijn aan elkaar, beiden hebben kennis van de organisatie en zijn in staat om mensen in hun kracht te zetten.” 

Deels nieuw bestuur

Cyrille van Bragt kijkt ernaar uit om vanuit haar nieuwe rol als voorzitter een bijdrage te kunnen leveren aan de verdere doorontwikkeling van de organisatie: “We starten dit schooljaar met een deels nieuw bestuur en zetten de ingezette lijn voort, waarbij Joost en ik verder gaan met het bouwen aan Yuverta. Ik ben trots op onze Yuverta community, waar mensen werken die iedere dag opnieuw gepassioneerd bijdragen aan innovatief en ondernemend groen-blauw onderwijs voor onze leerlingen, studenten en cursisten. Als college van bestuur gaan we zorgen voor een goed evenwicht tussen het hooghouden van onze onderwijskwaliteit, het vernieuwend blijven binnen het opleidingenportfolio en het toekomstbestendig inrichten van onze organisatie. Een combinatie die zorgt voor de basis om thuis in de toekomst te zijn en te blijven.”

Joost Brouwers 

Joost Brouwers heeft ruime ervaring binnen Yuverta en bij voormalig Wellantcollege als directeur Bedrijfsvoering. Onderwijs en het van betekenis zijn voor jonge mensen vormen de rode draad in zijn loopbaan. Zo is hij, naast zijn rol bij Yuverta, voorzitter van de raad van toezicht bij Trinamiek, een scholengroep voor primair onderwijs en eerder werkzaam geweest in de kinderopvang.

Blauw-groene onderwijs 

Joost Brouwers: “Ruim 12 jaar geleden maakte ik heel bewust de keuze om in het blauw-groene onderwijs te gaan werken. Al in mijn jeugd heb ik geleerd dat je kansen die op je pad komen met beide handen moet aangrijpen. In het onderwijs bieden we die kansen aan onze leerlingen, studenten en cursisten en voor mij ontstaat nu de kans om als interim-bestuurder van Yuverta aan de slag te gaan voor onze organisatie, die me aan het hart ligt. Ik zie dit als een mooie uitdaging en kijk ernaar uit dit samen met Cyrille en álle collega’s van Yuverta te gaan doen!”

Door: Nationale Onderwijsgids