Muzieklessen Utrechtse Muziekschool kunnen doorgaan dankzij TivoliVredenburg

De instrumenten van de failliete De Utrechtse Muziekschool (DUMS) zijn gekocht door poppodium TivoliVredenburg. Er zou eigenlijk een veilig plaatsvinden, maar deze gaat niet meer door. Docenten, betrokken ouders en andere gegadigden hebben met de hulp van een gul persoon en het poppodium alle muziekinstrumenten teruggekregen. Dat meldt RTV Utrecht. 

Muziekdocent Mariëlle Landheer is daar ontzettend blij mee. Niet alleen voor het muziekonderwijs in Utrecht is het fantastisch, maar voor de gehele cultuursector, stelt Landheer. De bedoeling is om de instrumenten in een fonds onder te brengen. Dat fonds stelt voor de muzieklessen in Utrecht alle instrumenten beschikbaar.

Instrumenten 

TivoliVredenburg zorgt ervoor dat de instrumenten meteen beschikbaar zijn voor het muziekonderwijs. Het poppodium heeft ook de gehele inboedel gekocht. Muziekdocente Landheer was bang dat er niet voorzichtig werd omgegaan met bepaalde instrumenten. Zoals met de marimba’s, die instrumenten worden namelijk niet meer gemaakt.

Financieel wanbeleid 

DUMS ging afgelopen zomer failliet. De muziekschool moest sluiten nadat het vorige bestuur er een lange tijd een financieel wanbeleid op nahield. De huur en de energierekeningen werden heel lang niet betaald. Docenten moesten, als ze les wilden geven, na het faillissement zelf hun ruimtes huren.

Veilingsite 

De inboedel van de muziekschool was sinds vorige maand te vinden op een veilingsite. Docenten en ouders besloten daarop in actie te komen. Een advocaat probeerde nog om de veiling tegen te houden, maar op dat moment lukte dat niet. 

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk