Normal_white-piggy-bank-and-us-dollars-2023-11-27-05-20-31-utc

Kinderopvang Berend Botje heeft onlangs een indrukwekkende som van 7050 euro ingezameld voor Stichting Hartekind, dankzij hun deelname aan de jaarlijkse Appeltaartjesactie. Dit initiatief, een samenwerking met Restaurant de Tuynkamer en Bakkerij Otten, bood klanten en medewerkers de kans om appeltaartjes te bestellen die direct naar hun locatie werden gebracht. De cheque werd op vrijdag overhandigd aan Marco, de eigenaar van De Tuynkamer. Dit meldt Rodi.

Elk jaar worden 1.500 ouders geconfronteerd met de diagnose dat hun kind een hartafwijking heeft, wat deze kinderen vaak voor grote uitdagingen stelt. Stichting Hartekind, het doel van deze fondsenwervende actie, streeft ernaar om via wetenschappelijk onderzoek de overlevingskansen en de kwaliteit van leven voor deze kinderen te verbeteren.

Saamhorigheid binnen de organisatie

De medewerkers en de gemeenschap rond Berend Botje hebben actief bijgedragen aan dit initiatief, waarbij vele vrijwilligers hielpen met het inpakken en distribueren van de taartjes. Deze actie heeft niet alleen een aanzienlijke financiële bijdrage geleverd aan een belangrijk goed doel, maar het heeft ook de saamhorigheid binnen de organisatie versterkt. Berend Botje kijkt er naar uit om volgend jaar zelfs 1.000 taartjes te verkopen en zo nog meer te kunnen bijdragen aan het welzijn van hartekinderen.

Door: Nationale Onderwijsgids / Fleur Zomer