Normal_afbeelding_2024-10-15_121144095

Elke leerling zoekt op zijn manier de grenzen op. Soms met ongeïnteresseerd of zelfs agressief gedrag. Provocatieve begeleiding is een uitdagende coachingsaanpak. Gericht op het doorbreken van gedragspatronen en het motiveren van leerlingen. Jan Ruigrok en Johan Vlasblom zijn specialist op dit terrein en verzorgen trainingen voor KPC Groep. Zowel met open inschrijvingen of als op locatie binnen je school.

 

Wat is provocatieve coaching?

Jan legt uit: “Soms is het lastig om leerlingen te motiveren, in beweging te krijgen. Provocatieve coaching biedt een speelse, liefdevolle en spannende manier om dat wel voor elkaar te krijgen. Leerlingen worden uitgedaagd door verbazing, ongemak, plezier of irritatie. Ze gaan hierdoor nadenken over hun gedrag.”

De kracht van humor en uitdagen

Johan voegt hieraan toe: “Als je als mentor of als leerlingbegeleider met provocatieve coaching aan de slag wilt is wel wat nodig: uitdaging, liefde en humor. Sommigen denken dat provocatieve coaching ingewikkelder is dan ‘traditionele’ coaching. Het tegendeel is echter waar. De basisprincipes voor provocatieve coaching zijn helder en de zoektocht naar je innerlijke provocateur levert je veel op. Het stelt je in staat om meer vanuit je eigenheid te gaan werken als mentor en je ‘repertoire’ verder uit te breiden. Deelnemers aan mijn training vinden het spannend, leuk, uitdagend en leerzaam. Een verfrissende cocktail aan ervaringen dus. De combinatie van uitdaging, liefde en humor is onweerstaanbaar. Als je dat ook bij jezelf ontdekt en ontwikkelt is dat geweldig. Dat gun je iedereen.

Bekijk hier de training